Onderhoudsploeg KNVB Campus

Agterberg en KNVB: al 20 jaar een uitstekende relatie

Met de ondertekening van het contract ‘Uitbreiding van de onderhoudsovereenkomst’ op 9 oktober bevestigt de KNVB het vertrouwen in Agterberg bv, sinds 2000 verantwoordelijk voor het terreinbeheer van de KNVB Campus in Zeist.

Voorafgaand aan de training van het Nederlands Elftal schudden bondscoach Ronald Koeman en directeur Frank Agterberg elkaar de hand. Het vertrouwen in elkaar werd hiermee opnieuw bezegeld.

In 1999 werd Agterberg bv gevraagd werkzaamheden uit te voeren op de KNVB Campus, die destijds aan de vooravond stond van een transformatie. Op 3 november 2000 volgde de eerste onderhoudsovereenkomst. In 2014 werd dit omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd, het startsein voor een samenwerking die beide partijen nog steeds veel energie geeft.

Ronald Koeman en Frank Agterberg

Niet groter, maar beter


De slogan van Agterberg, niet groter maar beter, sluit goed aan bij de wensen van de KNVB. De werkzaamheden worden uitsluitend uitgevoerd door medewerkers met de juiste kwalificaties, waarbij uitsluitend kwaliteitsproducten worden gebruikt. Bas Stoker, facilitair manager van de KNVB en Agterberg hebben gezamenlijk een onderhoudsplan gemaakt dat deze kwaliteit garandeert. Op basis van dit plan is de kwaliteit van de velden het gehele jaar goed en tijdens trainingskampen van de nationale teams zelfs op topniveau.

Hybride velden en communicatie zorgen voor topkwaliteit

Sinds de komst van de OranjeLeeuwinnen en het Nederlands elftal naar de KNVB Campus worden de velden zeer intensief gebruikt. Gert van Veller, hoofduitvoerder van Agterberg is als sportveldspecialist dagelijks betrokken bij het op topniveau houden van de velden op de KNVB Campus. “Sinds de komst van het Nederlands Elftal naar de Campus ligt de lat een stuk hoger. Door de aanleg van hybride velden is de stabiliteit en vlakheid van de grasmat perfect. Van een zeer goede grasmat naar een biljartlaken.”

Driemaal per week worden de velden gemonitord en de planning van gebruik en onderhoud doorgenomen. Daarnaast zorgt een goede communicatie tussen Agterberg, de technische staf van Oranje en de spelers voor belangrijke informatie. Tijdens en na de trainingen is er contact met de trainers en spelers over de kwaliteit van het veld. “Laatst vond Jasper Cillessen het doelgebied aan de ene zijde van het veld wat harder dan aan de andere kant. Tussen de trainingen door konden we dit verbeteren”, aldus Gert van Veller. Daarnaast is jaarlijks groot onderhoud van essentieel belang om deze kwaliteit 100% te waarborgen. “Een team van enthousiaste medewerkers is voor dit intensieve onderhoud van het grootste belang. Het is een baan waarbij je tijdens het voetbalseizoen vaak zeven dagen per week beschikbaar moet zijn.”

Expertise


Naast de KNVB heeft Agterberg nog een aantal topsportorganisaties, waaronder PSV en Papendal, die op hun expertise vertrouwen. Een uitdaging waarvoor de sportveldspecialisten van Agterberg trends onderzoeken en zelf ontwikkelingen op het gebied van natuurgrassportvelden initiëren.

Onderhoudsploeg KNVB Campus